info@vandenakker.keurslager.nl
0181-64 49 94

Keurslagerij Van den Akker in Spijkenisse: Waar kwaliteit en dierenwelzijn hand in hand gaan

Deze slagerij staat in de wijde omtrek bekend om de uitmuntende kwaliteit van het vlees, de uitgebreide service en het vakmanschap waarmee klanten elke dag weer worden bediend. Wat Keurslagerij Van den Akker echt onderscheidt, is de keuze voor rundvlees van vleesboerderij Barten, een leverancier die bekend staat om zijn Scharrelrunderen. 

Keurslagerij Van den Akker heeft een lange traditie van kwaliteit en klantenservice. De slagerij is een begrip in Spijkenisse en omstreken, en dat is niet voor niets. De passie voor het slagersvak is hier overduidelijk; het team van deskundige slagers werkt met veel zorg en aandacht aan een breed assortiment van vleesproducten. Klanten kunnen hier terecht voor een dagelijkse portie vleeswaren, maar ook voor speciale gelegenheden waarbij een mooi stuk vlees centraal staat.

Een van de pijlers waarop Keurslagerij Van den Akker haar reputatie heeft gebouwd, is de samenwerking met vleesboerderij Barten. Deze boerderij levert het rundvlees dat met trots in de vitrines van de slagerij ligt. Vleesboerderij Barten onderscheidt zich door zijn Scharrelrunderen – runderen die opgroeien met respect voor dier en natuur. Maar wat zijn nu precies de voordelen van Scharrelrunderen?

Scharrelrunderen en hun welzijn

Scharrelrunderen zijn dieren die meer ruimte en vrijheid krijgen dan runderen in intensieve veehouderij. Ze hebben toegang tot weides waar ze kunnen grazen, lopen en interacteren met andere runderen – natuurlijke behoeftes die bijdragen aan hun welzijn. Dit resulteert in gezondere dieren die minder vatbaar zijn voor ziektes, wat weer leidt tot minder gebruik van antibiotica.

Kwaliteit van het vlees

Door de bewegingsvrijheid en natuurlijke voeding ontwikkelen Scharrelrunderen een betere spierstructuur en vetverdeling. Dit vertaalt zich direct naar de smaak en malsheid van het vlees. U proeft het verschil; vlees van Scharrelrunderen is vaak voller van smaak en heeft een aangename textuur.
Grote stukken rauw vlees. in een vitrine

Milieuvriendelijk en Transparantie

Scharrelveehouderij heeft ook voordelen voor het milieu. Doordat de runderen veel buiten zijn en natuurlijk voedsel eten, is er minder uitstoot van broeikasgassen per kilo geproduceerd vlees in vergelijking met intensieve veehouderij. De mest van deze dieren wordt vaak gebruikt als natuurlijke bemesting, wat helpt bij het in stand houden van een gezonde bodem.

Consumenten zijn steeds meer geïnteresseerd in waar hun voedsel vandaan komt. Door samen te werken met vleesboerderij Barten kan Keurslagerij Van den Akker volledige transparantie bieden over de herkomst van het vlees. Klanten weten dat ze een product kopen dat traceerbaar is en afkomstig is van dieren die een goed leven hebben gehad.

Slagerij Van den Akker

Keurslagerij Van den Akker neemt deze voordelen zeer serieus en gaat verder dan alleen het verkopen van kwaliteitsvlees. De slagerij speelt ook een educatieve rol door klanten te informeren over de herkomst en de voordelen van Scharrelrunderen. Het personeel staat altijd klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven over de beste bereidingswijzen.

Keurslagerij Van den Akker is meer....

Keurslagerij Van den Akker in Spijkenisse is meer dan een plek waar je uitstekend vlees kunt kopen. Het is een slagerij die waarde hecht aan dierenwelzijn, milieu en consumentenbewustzijn. Door te kiezen voor rundvlees van vleesboerderij Barten, met zijn Scharrelrunderen, biedt deze slagerij zijn klanten niet alleen een product van hoge kwaliteit, maar draagt het ook bij aan een verantwoorde en duurzame vleesconsumptie. Voor de bewuste consument die zowel van topkwaliteit als van dier en natuur houdt, is Keurslagerij Van den Akker de uitgelezen bestemming.

Hamburgers, tartaar, schnitsels en kip gordon bleu op schalen in een vitrine bij een slager in Spijkenisse